Mythologie in één dag bij RMO

Kinderen kunnen vanaf vandaag de hele vakantie in het Rijksmuseum voor Oudheden terecht voor ‘Mythologie in één dag’. Bij dit kinderevenement komen ze alles te weten over moedige Griekse helden, stoere goden en slimme godinnen. In één dag leren ze in een parcours van acht spannende spellen en opdrachten alles over de Griekse mythologie. Voor wie alle opdrachten goed heeft gemaakt, is er een ‘mythologiediploma’.

Chris de Waard ging langs bij het RMO en sprak daar met educatief medewerkster Marieke Peters.

Ook zijn er de vakantieworkshop ‘Maak een eiland voor jouw held’ (woensdag 8, 15 en 22 augustus) en een proefcollege van de MuseumJeugdUniversiteit over de helden van het oude Griekenland (zondag 26 augustus). Het museum is tijdens de vakantie dagelijks open van 10 tot 17 uur en is gratis voor kinderen tot en met 12 jaar.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×