Eigenaars Breestraat 68 voeren actie tegen sloop

De eigenaars van Kadowinkel Het Steentje aan Breestraat 68, voeren actie tegen de sloop van hun pand. De gemeente wil het monumentale pand al jaren slopen, om er in het kader van het Aalmarktproject een winkelsteeg aan te leggen, die tussen de Aalmarkt en Breestraat komt. In 2007 werden de sloopplannen tijdelijk opgegeven, na een uitspraak van de Raad van State. In 2010 keurde de gemeenteraad echter een bestemmingsplan goed, waarin het pand is aangemerkt voor sloop ten behoeve van de nieuwe winkelsteeg.

Meer daarover staat in het ontwerpbestemmingsplan Aalmarkt-Mandenmakerssteeg e.o. deel 3, dat nog tot en met 6 augustus in te zien is. Oud Leiden, Stichting Aalmarktgebied en Bond Heemschut hebben al bezwaar tegen dit plan gemaakt.

De eigenaars van het pand zijn van mening dat een poort in Breestraat 66, zoals oorspronkelijk ook de bedoeling was, een goede oplossing zou zijn. Ze blijven strijden tegen de sloop en hebben een advocaat in de arm genomen. Medestanders kunnen in de winkel een petitie tekenen.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×