Kledingruil op Werfpop, foto: PR.

Geen regenponcho's te ruil

Na een succesvolle kledingruil op Leiden Centraal stond de bijzondere kledingstand van KICI gisteren opgesteld in de Leidse Hout tijdens Werfpop. Het festival begon met enorme stortbuien, waardoor er veel vraag was naar regenponcho’s, die helaas niet voorradig waren. De opzet van het initiatief is om kleding, die niet meer leuk gevonden wordt, of niet meer past, te ruilen in plaats van weg te gooien. KICI, bekend van de groene containers, geeft textiel een tweede leven en doneert opbrengsten aan het goede doel, zoals het Rode Kruis. De belangstelling voor het initiatief was groot en toen de zon eenmaal begon te schijnen, ontstond al snel de vraag naar T-shirts, jurken en korte broeken, in ruil voor een ander kledingstuk natuurlijk!

In de tent van KICI was ook een recycling-denimcollectie te bewonderen, ontworpen door studenten van de modeopleiding aan de Willem de Kooning Academie en technische commerciële textielkunde studenten van de Hogeschool Saxion.

De actie op Werfpop bracht op een ludieke manier het hergebruik van textiel onder de aandacht, met het doel dat de festivalgangers geïnspireerd zijn om hun overbodige kleding in de KICI-containers te stoppen in plaats van doelloos weg te gooien.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×