Huisvesting studenten aan Willem de Zwijgerlaan

Als het aan het college en de corporaties ligt, gaan er studenten wonen aan de Willem de Zwijgerlaan. De gemeente gaat meewerken aan het `Project student in de wijk Leiden Noord’. Als ook Holland Rijnland toestemming geeft, kunnen studenten gaan wonen in kleine één- en tweekamerwoningen aan de Willem de Zwijgerlaan, wanneer deze leegkomen via natuurlijk verloop. De studenten zijn verplicht om actief in de wijk te worden. De Sleutels, SLS Wonen en Libertas hopen hiermee de sociale structuur in de buurt te versterken, een bijdrage te leveren aan de mogelijkheden voor wijkbewoners zich te ontplooien en om vergroting van leefbaarheid en welzijn in de buurt.

Het gaat om woningen waarvan de woonkwaliteit matig is, waardoor steeds minder reguliere woningzoekenden ze accepteren. Naar verwachting komen er zes woningen per jaar leeg. Na een proefperiode van twee jaar wordt bekeken of het project voldoet aan de doelstellingen.  

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×