Vragen PvdD over maaibeleid

Dick de Vos van de Partij voor de Dieren, stelt het college vragen over het maaibeleid. Aanleiding daarvan vormen de maaiwerkzaamheden die begin juli aan de Roomburgerkade uitgevoerd werden. De maaimachines haalden daarbij veel bloeiende planten, waaronder Teunisbloemen, omver. Die bloemen zijn aldus De Vos van groot belang voor wilde bijen. Daarbij wijst hij ook op de imkers die in het naburige Park Cronesteyn actief zijn.

De Vos wil nu van het college weten waarom planten gemaaid worden voor ze uitgebloeid zijn en wat het algemene maaibeleid van de gemeente inhoudt. Ook vraagt hij of daarbij rekening gehouden wordt met de effecten op bijen en andere insecten die van de nectar afhankelijk zijn. Tenslotte wil De Vos weten of er bij het maaien rekening wordt gehouden met in het veld broedende vogels.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×