Vragen PvdD over concerten in Leidse Hout

Dick de Vos van De Partij voor de Dieren stelt het college vragen over de organisatie van concerten in de Leidse Hout. Allereerst merkt hij op dat de grasmat mede door het slechte weer en het grote aantal bezoekers dat afgelopen zondag bij Werfpop aanwezig was, is veranderd in een modderpoel. Het veld is naar zijn mening voorlopig vrijwel niet meer te gebruiken voor andere vormen van recreatie. Hij vraagt het college naar de eventuele kosten om het terrein weer op te knappen en hoe lang het over het algemeen duurt voor een grasmat na een popconcert hersteld is.

Op 2 juni werd op dezelfde locatie in de Leidse Hout het Summer Jazz Festival gehouden. Ook daarbij is het terrein volgens De Vos beschadigd. Hij vraagt het college waarom beide concerten zo vlak na elkaar georganiseerd zijn. Volgens de Vogelbescherming duurt het broedseizoen voor veel vogels tot 15 juli.

De PvdD meent dat het organiseren van twee concerten in hetzelfde park tijdens het broedseizoen aan de hoge kant is en vraagt of het college die mening deelt. Tenslotte wil de partij weten of het college bereid is te overwegen om de overlast voor mens en dier te beperken, bijvoorbeeld door evenementen met versterkte muziek in parken te minimaliseren, en deze te spreiden over de hele zomer.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×