D66 onderzoekt nut buurthuizen

De gemeente Leiden moet het de komende jaren met minder geld doen. Reden voor D66 in Leiden om eens in te zoomen op het Leidse buurthuiswerk. Is zo’n buurthuis nog wel van deze tijd of maken we er met z’n allen geen gebruik meer van en kunnen ze wel dicht? Om daar achter te komen trok de partij de stad en bezocht in Leiden Noord buurthuis ’t Spoortje. Ook in de Stevenshof werd een bezoekje gebracht het buurthuis. Daar kregen bezoekers een vragenlijst voorgelegd. Van de 142 mensen die in en om de buurthuizen werden bevraagd, maakt ongeveer de helft er gebruik van. Welke conclusies de partij daaraan verbindt moet na de zomer duidelijk worden.

D66-raadslid Lise-Lotte Kerkhof in gesprek met Chris de Waard over de rol van buurthuizen anno 2012.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×