Inloopbijeenkomst groot onderhoud N446

De provincie Zuid-Holland organiseert op dinsdag 17 juli een inloopbijeenkomst over werkzaamheden aan de Provincialeweg (N446) bij Leiderdorp. Vanaf 16 augustus tot eind december voert Zuid-Holland groot onderhoud uit aan deze belangrijke verbindingsweg met de A4. De werkzaamheden vinden plaats tussen de rotonde Oud Ade en de rotonde A4, bij pannenkoekenhuis De Hooiberg. Tijdens de werkzaamheden verbreedt de provincie de hoofdrijbaan en legt nieuw asfalt aan. Ook worden beide rotondes opgeknapt. Om de weg veiliger te maken en de doorstroming te verbeteren, verdwijnen twee aansluitingen op de parallelweg (de Hofdijklaan). Vijf stopplaatsen langs de N446 komen te vervallen; twee daarvan richt de provincie in als vluchthaven.

Verder brengt de provincie nieuwe belijning en verkeersborden aan. Bij het Ghoybos komt een nieuwe bypass richting de rotonde bij het pannenkoekenhuis. Met de aanleg van de bypass maakt de provincie dit jaar een begin door zand op het tracé te storten, om zo de ondergrond samen te persen. Als de ondergrond na ongeveer negen maanden stevig genoeg is, begint de daadwerkelijke aanleg van de bypass. Dat is naar verwachting volgend jaar zomer.

De N446 fungeert als noordoostelijke randweg om Leiderdorp. Veel verkeer vanuit Leiden maakt er gebruik van, om op de A4 te komen – en vice versa. De provincie voert de werkzaamheden daarom zo uit dat weggebruikers er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Eerst knapt de provincie de parallelweg op en kan het verkeer over de N446 blijven rijden. Daarna is de hoofdrijbaan aan de beurt en wordt het verkeer over de parallelbaan geleid. Er komt een tijdelijke omleiding over het Leiderdorpse Engelendaal. Fietsers worden omgeleid via de bebouwde kom van Leiderdorp.

De informatiebijeenkomst vindt plaats in het Leiderdorpse gemeentehuis en heeft geen vast programma. Belangstellenden kunnen binnenlopen tussen 18.30 en 21.00 uur.

Meer informatie staat op www.zuid-holland.nl/n446

 

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×