Vragen PvdD over bamboe aan Schipholweg

Dick de Vos stelt het college vragen naar aanleiding van een artikel dat gisteren in het Leidsch Dagblad stond. Uit dat artikel maakte hij op dat er bamboe langs de Schipholweg geplant gaat worden. De Vos wil weten of deze veronderstelling klopt en of de gemeenteraad betrokken wordt bij de uitwerking van de “Nota van Uitgangspunten Leiden Stationsgebied”, met name als het gaat om de kaders voor het openbaar groen. Verder wil De Vos weten in welk stadium van uitvoering zich het beplantingsplan aan de Schipholweg nu bevindt.

Leiden heeft een tekort aan bomen, dat aldus De Vos ook ontstaan is doordat er onvoldoende geschikte plaatsen voor nieuwe bomen zijn. Hij vraagt dan ook waarom er geen bomen of struiken langs de Schipholweg geplant worden. Ook wijst hij er op dat bamboe vrijwel niet gegeten wordt door Nederlandse insecten, vogels en kleine zoogdieren. Hij vraagt waarom er niet gekozen is voor bomen of struiken die voor deze dieren wel voedselrijk zijn, om zo de biodiversiteit te verhogen. Tenslotte vraagt De Vos of het college bij de uitwerking van het 1000-bomenplan bereid is rekening met de biodiversiteit te houden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×