Geslaagde eerste editie Nacht van Rembrandt in Kunstcentrum Haagweg 4

Gisteravond vond de eerste editie plaats van de Nacht van Rembrandt in Kunstcentrum Haagweg 4. Het evenement werd georganiseerd door Prokwadraat in samenwerking met Galerie Diana Lepelaar. Vanaf 21.00 uur kwamen de bezoekers in grote getalen de voormalige ambachtsschool binnen en de theatrale rondleiding door het immense gebouw was binnen minimum van tijd uitverkocht. Gelukkig kon men op eigen houtje het complex verkennen en binnenstappen bij diverse kunstenaars, of een Leidsch biertje pakken bij het café in de binnentuin. In de galerie waren de eigentijdse interpretaties van de ‘Brillenverkoper’ van Rembrandt te zien, gemaakt door 51 Leidse kunstenaars. Het was een feestelijke avond, opgeluisterd door muziek en afgesloten met de traditionele kranslegging bij het beeld van Rembrandt, vlak om de hoek. ( Foto’s: Emile van Aelst.)

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×