Twee Rotterdammers veroordeeld voor mishandeling Leidenaar

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag drie Rotterdammers veroordeeld tot jeugddetentie en gevangenisstraf. Twee van de drie, een 19- en een 16-jarige, werden naast een poging tot beroving met zware mishandeling van een loempiabakker in Den Haag, ook veroordeeld voor de beroving en mishandeling van een 72-jarige Leidenaar. Dit gebeurde vorig jaar november, waarbij de Rotterdammers de bejaarde man op de mouw spelden, dat ze samen met hem in zijn auto, sleutels op moesten halen bij een vriend. Die sleutels was het slachtoffer een maand daarvoor kwijtgeraakt, nadat hij deze in het slot van de voordeur had laten zitten. De twee Rotterdammers sloegen de man zijn auto uit en gingen ervandoor. Voorbijgangers zagen het incident gebeuren en belden de politie, die de twee even later aanhield. De 19-jarige Rotterdammer kreeg vier jaar gevangenisstraf en de 16- en 18-jarige Plaatsgenoten kregen allebei negen maanden jeugddetentie en de PIJ (plaatsing in jeugdinrichting) -maatregel opgelegd. De 18-jarige werd ook nog verdacht van het plegen van twee straatroven, maar daar werd hij voor vrijgesproken, wegens gebrek aan bewijs.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×