Stinkend schuim bij de waterspeelplaats in de Stevenshof, foto: PR.

Stinkende kroosvijver nodigt niet uit om te spelen

Volgens PvdA-raadslid Tjeerd Scheffer heeft het College haar belofte gebroken, dat de waterspeelplaats in de Stevenshof deze zomer bruikbaar zou zijn. “Niets is minder waar”, aldus Scheffer, die vervolgt: “de sloten naast de speelplaats liggen er prachtig bij, de speelplek zelf is een stinkende kroosvijver.” Buurtbewoner en zelf ook PvdA-raadslid, Esther Karsch-Spiro, is eveneens zwaar teleurgesteld en zegt: “Ik ben net terug van vakantie, loop langs de waterplaats en zie dat het een zooitje is. Hoe kan de gemeente de buurt nu zo in de steek laten! Ze hebben beloofd dat we hier de hele zomer konden spelen. Die belofte hebben ze gebroken.” De speelplaats ligt er armetierig bij; het water ligt vol smerig schuim en stinkt! Door alle kroos is het bovendien moeilijk te zien waar de kinderen wel of niet kunnen, wat vooral voor de kleintjes erg gevaarlijk is.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×