Tot 10 jaar gevangenisstraf geëist voor brute overval op juwelier

De officier van justitie heeft afgelopen donderdag drie jaar gevangenisstraf geëist tegen een 43-jarige man uit Almere, die als chauffeur fungeerde voor de drie overvallers op een juwelier aan de Oegstgeesterweg. Deze zeer gewelddadige overval vond vorig jaar op 2 november plaats. De drie andere verdachten stonden op 3 juli dit jaar al voor de rechter, die zes jaar eiste tegen een 24-jarige Amsterdammer en een 30-jarige plaatsgenoot en tien jaar tegen een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Deze laatste verdachte wordt ook verdacht van poging doodslag, omdat hij schoot op een getuige en zijn vuurwapen op het personeel en een agent richtte. De officier van justitie zei een langdurige onvoorwaardelijke gevangenisstraf passend te vinden. Alle vier de verdachten horen op 9 augustus de uitspraak van de rechtbank.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×