Gemeente: "Water in speelplaats Stevenshof veilig"

Het water bij de waterspeelplaats in de Stevenshof mag dan naar rotte eieren stinken, het is wel veilig. Dat laat een woordvoerder van de gemeente Leiden zojuist weten. Naar aanleiding van vragen die de Leidse PvdA erover stelde, heeft de gemeente het water vandaag gecontroleerd. “Uit waarnemingen van vandaag blijkt dat het water van de waterspeelplaats in de Stevenshof helder en veilig is. Wel groeien er veel waterplantjes en kroos en die kunnen in de beleving van ouders en kinderen minder aantrekkelijk ogen en het spelen in het water minder aangenaam maken voor kinderen”, aldus de gemeente.
Chris de Waard ging naar de waterspeelplaats en sprak daar met PvdA-raadslid Esther Karsch en enkele spelende kinderen die de lucht van rotte eieren voor lief namen.

De gemeente is niet van plan om de waterplanten en het kroos weg te halen. die zijn namelijk nodig om het water schoon te houden. “Wel hebben we de doorstroming van het water handmatig versneld om te voorkomen dat er, door temperatuurstijging van het water wel ongezonde algensoorten ontstaan”, aldus de woordvoerder.

Na de bouwvakantie gaat de gemeente kijken hoe de doorstroming van het water in de waterspeeltuin structureel kan worden verbeterd.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×