Kinderworkshop familie Érard

Op vrijdag 17 augustus zijn Sébastien Érard en zijn vrouw te gast in Leiden. De instrumentenbouwer uit de 18e eeuw, die centraal staat tijdens het Hortus Festival, zal kinderen laten zien waarom een piano klinkt zoals hij klinkt. De deelnemers maken allemaal een hamertje van een kurk en een satéprikker en mogen daarmee spelen op een concertciter en vleugel. Ze zullen de verschillen horen tussen de lange en de korte snaren en luisteren naar de effecten van hard en zacht spelen. Voor dat ze zelf aan de slag gaan, geeft de instrumentbouwer zelf een klein concert. Hij zal een etude van Moscheles laten horen. De workshop is bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot en met 12 jaar en begint om 15.00 uur. Meer informatie staat op www.hortusfestival.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×