Pianoconcert Bernd Brackman met werken van Liszt en Schumann

Op vrijdag 17 augustus om 20.00 uur, verzorgt pianist Bernd Brackman een concert ter gelegenheid van het Hortus Festival. Omdat het festival dit jaar in het teken van Sebastién Érard staat, opent hij met het Thema en acht variaties in As-groot van Franz Liszt, die deze componist opdroeg aan de beroemde instrumentenbouwer. Daarna vertolkt Brackman de Etudes Symphoniques op. 13 van Schumann. Na de pauze speelt hij de Symphonie Fantastique van Berlioz, in een bewerking van Liszt. Toen deze twee componisten elkaar in 1830 ontmoetten was Liszt zo enthousiast over dit orkeststuk van zijn collega, dat hij het bewerkte voor piano en in eigen beheer uitbracht. Meer informatie staat op www.hortusfestival.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×