Jeugdwerkloosheid daalt in stad en streek

Voor het eerst sinds juli 2009 hebben minder dan 200 Leidse jongeren een bijstandsuitkering. Het aantal jongeren tussen 18 en 27 jaar met een WWB-uitkering staat nu op 193. Ook het aantal werkloze jongeren in de regio Holland Rijnland dat een baan zoekt is gedaald. CDA-wethouder Jan-Jaap de Haan (Werk en Inkomen) reageert verheugd op de cijfers: “Ik ben blij we er in geslaagd zijn om de jeugdwerkloosheid in Leiden en de regio terug te dringen. Het Project Jongeren op de Arbeidsmarkt werpt zijn vruchten af”.

Het Project Jongeren op de Arbeidsmarkt (Project JA) is onderdeel van het landelijke Actieplan Jeugdwerkloosheid uit in de regio Holland Rijnland. Project JA wordt door de gemeente Leiden uitgevoerd voor en samen met alle gemeenten in de Regio. Het succes van de aanpak blijkt ondermeer uit de cijfers over de Wet Werk en Bijstand (WWB). Het aantal werkzoekende jongeren zonder baan in de regio Holland-Rijnland is de afgelopen jaren gedaald van 948 in april 2009, naar 1.444 in april 2010. vorig jaar april telde de regio 1.071 werkzoekende jongeren en dit jaar stond de teller op 904.

De Regio Holland-Rijnland is het gebied met de laagste jeugdwerkloosheid van ons land. De Haan: “Een goede start van je loopbaan maakt de kans op terugval later kleiner. Ik ben blij dat ons dit in de samenwerking met regiogemeenten, onderwijs en natuurlijk het bedrijfsleven lukt”.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×