Vaker 'Free Willy' bij heet weer

Nu de temperaturen oplopen, ziet de politie het aantal meldingen van openbare schennis der eerbaarheid – het zogeheten potloodventen – weer toenemen. Dit is een jaarlijks terugkerend verschijnsel. Zo ook dit jaar. In de maand juni werd er tien keer melding van gemaakt in de politieregio Hollands Midden. In juli kwamen er achttien meldingen binnen. Het weer in die maand was aanzienlijk beter. Een schennispleger wil gezien worden en veroorzaakt daarmee angstgevoelens en onrust bij de mensen aan wie hij zich toont. Uit onderzoek is gebleken dat sommige schennisplegers ook in staat zijn tot het plegen van zwaardere zedendelicten, zoals aanranding of verkrachting. De politie maakt daarom flink werk van het opsporen van deze mensen.

Mocht u geconfronteerd worden met een schennispleger, bel dan direct 112 en probeer een goed signalement van de persoon te geven. Doe ook altijd aangifte. Daardoor is de kans aanzienlijk groter dat de politie de dader kan aanhouden

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×