De brand werd rond 00.45 uur ontdekt. Rond 01.30 uur werd er door de hulpdiensten opgeschaald naar zeer grote brand en GRIP 2. (Foto: Marc Wonnink / District16).

Zeer grote brand op terrein bloemenveiling Flora in Rijnsburg

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een zeer grote uitslaande brand een leegstaand gebouw op het terrein van de voormalige bloemenveiling Flora aan de Graaf Florislaan in Rijnsburg in de as gelegd. Verschillende brandweerkorpsen uit de hele regio waren met groot materieel aanwezig om het vuur onder controle te krijgen. Bij de bestrijding van de brand heeft de politie een helikopter ingezet om de exacte locatie van de brandhaard te bepalen. De brandweer heeft metingen verricht om te bepalen of er gevaarlijke stoffen vrijkomen zijn. Omdat rook altijd giftig is, krijgen omwonenden het advies om ramen en deuren gesloten te houden in verband met de forse rookontwikkeling. Ook is er mogelijk asbest verwerkt in de dakplaten.

(Film: Marc Wonnink / District 16).

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×