Triathlon-geweld rond Leiderdorpse Bloemerd

Volgende week zondag 12 augustus is de Triathlon van Leiderdorp. Gezwommen wordt in de Dwarswetering, gefietst van Leiderdorp richting Roelofarendsveen en via Rijpwetering en Oud Ade terug naar het wisselpunt in De Bloemerd. Er wordt gestart op de Middensafstand  (2,5-80-20km), de Olympic Distance (1,5-40-10) en de Sprint Afstand, de helft van de OD. Naast individuele deelnemers die elk onderdeel achter elkaar afwerken, zijn er ook teams die elk een discipline doen.

Christa Hofstra in gesprek met Teun de Reede over de Triathlon van Leiderdorp.

De wedstrijd in Leiderdorp wordt van oudsher door veel lange afstand athleten gebruikt om zich voor te bereiden op de Triathlon van Almere enige weken later. De eerste start – voor de mannen en vrouwen van de langste afstand – is om half negen. Een uur later is de afstand van de OD plus de teams en om 10 uur wordt de sprintafstand weggeschoten.

Er is een sportmarkt gebouwd rond het parc fermee waar de deelnemers ook goed te volgen zijn bij de verschillende doorkomsten. Natuurlijk kan er ook iets genuttigd worden. Zeer de moeite waard om te gaan kijken.

Regio Sport


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×