Goed onderhoud van molens is belangrijk. Zo worden tonnen kostende restauraties voorkomen. In Leiden moest de gemeente de afgelopen jaren bijvoorbeeld ruim zeven ton steken in de restauratie van Molenmuseum De Valk. (Archieffoto: Gerry van Bakel).

Onderhoud monumentale molens in gevaar

Als de provinciale bezuinigingsplannen op het onderhoud van molens in Zuid-Holland doorgaan, komt het onderhoud van deze monumenten ernstig in het gedrang. Dat zegt Arie Meerburg, voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting. Meerburg heeft samen met een hele serie moleneigenaren uit Zuid-Holland een brief gestuurd aan provinciale Staten die eind augustus over de plannen praat. Voral de nieuwe eis van moleneigenaren 50% van de kosten zelf moeten gaan dragen is onhaalbaar. Meerburg: “Een echte restauratie kost zomaar vier a vijf ton. Daarvan zouden we dan zelf de helft op tafel moeten leggen”.

Radiopresentator Melle Tuik van Sleutelstad’s Nieuws071 in gesprek met Arie Meerburg.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×