Femke Dekker gaf op 19 juli een toelichting op haar kandidatuur. Daarbij legde ze uit waar haar prioriteiten liggen als ze gekozen wordt. (Foto: Chris de Waard).

IOC stelt bekendmaking uitslag atletencommissie weer uit

Of de Leidse oud-roeister Femke Dekker samen met drie andere kandidaten is gekozen in de atletencommissie van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zou eigenlijk gisteren bekend gemaakt worden. Het IOC besloot de uitslag van de verkiezing echter uit te stellen tot vandaag na een klacht van de Nederlandse delegatie. De Japanse kandidaat Koji Murofushi zou zich niet aan de strenge campagneregels hebben gehouden en dat wordt nu eerst onderzocht door de diciplinaire commissie van het IOC. Zojuist meldt de Belgische krant de Standaard dat het IOC de bekendmaking opnieuw uitstelt. Die wordt nu morgen verwacht.

Vanuit Londen laat Femke Dekker weten nog niet op de hoogte te zijn van het nieuwe uitstel.

Tot en met 8 augustus konden de circa 10.500 olympische atleten hun stem uitbrengen op een van de 21 kandidaten die strijden om vier plaatsen in de Atletencommissie van het IOC. Die commissie behartigt de belangen van de atleten. Als Dekker wordt gekozen is ze de eerste Nederlander ooit in die commissie.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×