Taxichauffeur tijdes ritje bedreigd met mes

Een taxichauffeur uit Leiden is woensdagavond door zijn passagier bedreigd met een mes. De chauffeur werd gebeld door een 33-jarige man uit Alphen aan den Rijn die naar Warmond gebracht wilde worden. De chauffeur reed naar de Alphenaar toe. Die ging achterin de taxi zitten. Toen de chauffeur zag dat de man begon te zweten en zich onrustig gedroeg, kreeg hij argwaan. Op de N207 richting Leimuiden, ter hoogte van Rijnsaterwoude, bekende de Alphenaar dat hij geen geld bij zich had. Na een woordenwisseling hierover pakte de Alphenaar een mes. De taxichauffeur reageerde direct door de arm waarmee hij het mes vast had te grijpen.

Terwijl de taxi doorrolde, probeerde de chauffeur af te remmen en ondertussen het mes af te pakken. De arm van de Alphenaar werd weggedrukt door het half openstaande raam waarna hij het mes uiteindelijk moest loslaten. De taxichauffeur zag daarna kans de auto te stoppen.

Andere automobilisten die door het voorval ook langzamer moesten rijden, schoten de taxichauffeur te hulp. Een bestuurder pakte het mes en anderen belden direct de politie. De chauffeur stapte uit en zag dat de Alphenaar er vandoor wilde gaan. Hij wist dit te voorkomen en hield de man onder controle tot agenten hem overnamen. De politie heeft de man aangehouden en doet verder onderzoek.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×