Vrouwen tekenen elkaars verhaal tijdens cursus Drawing her Story

Binnenkort starten Eline Levering en Simone van Olst de tekencursus ‘Drawing her Story’. Het doel van dit culturele integratieproject is dat de deelnemende vrouwen zich verdiepen in elkaars leven en daar vervolgens tekeningen van maken. De deelneemsters, vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten, worden tijdens iedere les gekoppeld aan een andere cursusgenoot en vertellen elkaar aan de hand van thema’s als familie, eten en feesten, over hun leven, hun verleden, hun heden en hun toekomstdromen. Daarna tekenen ze elkaars verhaal.

Chris de waard in gesprek met Eline Levering over Drawing her Story dat in september ook in Leiden van start gaat.

Door zo naar elkaar te luisteren en levensverhalen op te tekenen, leren de vrouwen elkaar goed kennen en krijgen zij meer begrip voor elkaars situatie en achtergrond. De cursus bestaat uit tien bijeenkomsten die plaatsvinden op dinsdagochtenden van 09.30 tot 11.30 uur. De eerste bijeenkomst is gepland op 18 september. De cursuslocatie is het atelier van Kunstcollectief De Mors aan Mary Zelderuststraat 18.

Na de cursus wordt een deel van de tekeningen opgenomen in een tentoonstelling en catalogus. Dat gebeurt in overleg met de deelnemers. Wie deel wil nemen aan de cursus, kan mailen naar eline@kunstindekijker.nl.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×