GroenLinks wil gemeenteraad zonder Leefbaar Leiden

Als het aan fractievoorzitter Pieter Kos van GroenLinks in Leiden ligt, verdwijnt Leefbaar Leiden zo snel mogelijk uit de Leidse gemeenteraad. Of toch in elk geval fractievoorzitter Daan Sloos van die partij. Ook duo-raadslid Anand Soekhoe moet het ontgelden in een artikel dat Kos op zijn website heeft geplaatst. Kos noemt Sloos een populistische kameleon die met niks doen al ruim twee ton belastinggeld aan raadsvergoedingen in zijn zak heeft gestoken. Soekhoe noemt hij een geradicaliseerde fanaat. Onder meer vanwege het volgende twitterbericht van Soekhoe: “Vergis je niet in de NSB ideologie van #Groenlinks. #GL-ers zijn grootste land verraders. Als aan hen ligt is islam staatsgodsdienst”.

Ivo van Spronsen in gespek met Pieter Kos (GroenLinks Leiden) en Henny Keereweer (PvdA Leiden) over Daan Sloos (Leefbaar Leiden) die ze liever vandaag dan morgen uit de Leidse raad zien vertrekken.

De ruzie tussen enerzijds GroenLinks en de PvdA en anderzijds Leefbaar Leiden speelt via Twitter al weken. Zowel Kos als PvdA-fractievoorzitter Henny Keereweer willen dolgraag met Leefbaar in debat. Sloos en consorten weigeren dat. Ook nu weer. Sloos: “Kos is voor mij zo onbelangrijk. Daar ga ik op geen enkele manier op reageren. en Keereweer is voor mij net zo belangrijk als Kos”.

Met name Anand Soekhoe is sinds enkele maanden zeer actief op Twitter waar hij de ene na de andere anti-moslimtweet de wereld inslingert. Omdat Soekhoe nooit over de Leidse politiek twittert, heeft Sleutelstad hem een tijdje geleden verwijderd uit het twitterblokje over Leidse politiek dat rechts op deze pagina wordt weergegeven. Dat leverde Sleutelstad een heuse ‘boycot’ van Leefbaar Leiden op in de strijd over de nieuwe lokale omroepvergunning. Volgens Sloos moet die nu bij Unity FM blijven, omdat Sleutelstad veel te links is. Dat vindt Sloos overigens ook van alle andere media in Leiden, zoals het Leidsch Dagblad en het Leids Nieuwsblad, zo verklaarde hij onlangs na afloop van een radio-interview op Sleutelstad FM.

Sinds ongeveer een week is ook Sloos actief op Twitter. Via die berichtendienst ondersteunt hij zijn duo-raadslid Soekhoe.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×