Plan vorming Randstadprovincie afgestoft

D66 blaast de discussie over de vorming van een Randstadprovincie nieuw leven in. De partij wil dat Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland opgaan in zo’n landsdeel. Ook andere provincies zouden moeten fuseren. De waterschappen worden als het aan D66 ligt bij die nieuwe landsdelen ondergebracht. Ook wil de partij het aantal gemeenten in Nederland terugbrengen van ruim 400 naar circa 200. Op die manier zouden gemeenten beter in staat zijn om gedecentraliseerde taken uit te voeren. Bijvoorbeeld die op het gebied van de sociale zekerheid. Met de plannen zou 700 miljoen per jaar bespaard kunnen worden. In de toekomst zelfs ruim een miljard.

Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×