Universiteit Leiden trots op plek in top 100

Universiteit Leiden is trots op de 73e plek in de ‘Academic Ranking of World Universities’ van de Universiteit van Shanghai. Van de Nederlandse universiteiten scoorde enkel Universiteit Utrecht hoger met een gedeelde 53e plaats. De zogeheten ‘Shanghai Ranking‘ kijkt vooral naar de onderzoeksresultaten, het aantal publicaties in wetenschappelijke tijdschriften en hoeveel keer wetenschappers worden geciteerd. 

“Wij zijn erg blij dat wij, samen met Utrecht, een plek hebben bemachtigd in de top 100. De afgelopen tien jaar behoren wij al volgens deze ranking tot de beste 100 en dat is iets om trots op te zijn”, aldus een woordvoerder van Universiteit Leiden. “Vorig jaar stonden we nog iets hoger, op de 65e plek, maar de marges waren dit jaar heel erg klein.”

Hoewel zo’n ranking ook weer niet alles zegt, zijn ze in Leiden toch erg blij met de uitslag. “Wij zijn al jaren een goede universiteit en wij gaan voor kwaliteit. Deze ranking beoordeelde ons op het aantal behaalde publicaties en prijzen en op dat gebied hebben wij het gewoon goed gedaan dit jaar. Of wij volgend jaar weer zo hoog in de ranking staan? Daar kan je helemaal niets van zeggen, al verwachten wij het natuurlijk wel. Aangezien wij al 10 jaar in de top 100 staan zal dat in 2013 waarschijnlijk niet anders zijn. Wij gaan in ieder geval hard ons best doen komend collegejaar!”

Van de Nederlandse universiteiten hebben Radboud Universiteit (Nijmegen), Rijksuniversiteit Groningen, Wageningen Universiteit en VU (Amsterdam) ook een plaats in de top-150 weten te bemachtigen. De ARWU-ranking bekijkt jaarlijks meer dan 1000 universiteiten. De beste 500 worden opgenomen in de ranking. Europees gezien neemt Leiden een gedeelde 20e plaats in.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×