Kritiek op nachtelijk Burgernet-alert

Inwoners van Leiden en omgeving die zich hebben aangemeld voor Burgernet werden vanacht opgeschrikt door een nachtelijk telefoontje van de politie. Rond 00.30 uur werd Burgernet op verzoek van de GGZ ingezet in verband met de vermissing van een suïcidale man uit Oegstgeest. Bij Burgernet kan worden gekozen voor een melding per sms of telefoon. Mensen die voor die laatste optie hebben gekozen werden uit bed gebeld. De nachtelijke actie roept vragen op bij gebruikers van Burgernet. De politie laat weten dat er vanwege de ernst van de situatie in dit geval voor gekozen is om – ondanks het late tijdstip – Burgernet toch in te zetten.

De politie wijst er op dat gebruikers van Burgernet ervoor kunnen kiezen om ’s nacht geen telefoontjes te krijgen. De vermiste man is vanmorgen in goede gezondheid aangetroffen.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×