VVD Leiden tegen pasjes bij ondergrondse containers

Leiden krijgt de komende tijd op 126 plekken ondergrondse vuilcontainers. In totaal worden er 176 ingegraven. Dat moet een moooier straatbeeld opleveren, bovendien is het een middel in de strijd tegen de meeuwenoverlast. Bewoners krijgen een pasje waarmee ze de container kunnen openen om hun huisvuil weg te gooien. Dat laatste is tegen het zere been van de VVD in Leiden. Raadslid Frederik Zevenbergen ziet helemaal niets in zo’n systeem waarbij de gemeente kan zien wie wanneer iets in de containers gooit. “Dat kan nu ook niet en dat gaat prima.”

VVD-raadslid Frederik Zevenbergen wil absoluut gaan pasjessysteem bij de nieuwe ondergrondse containers: “Het schendt de privacy van de Leidenaren als de gemeente precies kan zien wanneer en hoeveel afval er door individuele bewoners wordt aangeboden.”

De VVD maakt zich ook zorgen over het mogelijk verdwijnen van parkeerplaatsen om plaats te maken voor de containers. De partij wil harde garanties dat parkeerplekken die moeten verdwijnen in de directe omgeving worden gecompenseerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×