PvdA wil duidelijkheid over 'schoonvegen' Plantsoen

Afgelopen zaterdagavond heeft de politie even na 22.00 uur het Plantsoen ‘schoongeveegd’. Sinds enkele maanden geldt er in het stadspark een samenscholingsverbod. Na 22.00 uur mogen er zich geen groepen van drie of meer personen in het park ophouden. De maatregel is door burgemeester Lenferink ingesteld om overlast te voorkomen. Fractievoorzitter Henny Keereweer van de PvdA kan zich er behoorlijk over opwinden. Hij vindt het krankzinnig dat mensen op de mooiste dag van het jaar het park uit worden gejaagd en eist opheldering van de burgemeester: “Laat Henri Lenferink het maar eens uitleggen. Samenscholen is rottigheid uithalen. Als de politie op basis van de verordening optreedt, moet er echt wel iets aan de hand zijn, anders worden mensen gewoon vrijgesproken. Samenkomen is namelijk iets heel anders dan samenscholen. Dat heeft de Hoge Raad recent nog bevestigd”.

Chris de Waard liep maandagavond ruim na 22.00 uur een rondje door het park en sprak daar met Henny Keereweer en verschillende groepen mensen die in het park van de mooie avond genoten. De politie liet zich vanavond niet zien. Tot teleurstelling van Keereweer die wel een proefproces wil uitlokken.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×