Voorlichtingsavond vroegherkenning psychose

Rivierduinen organiseert volgende week dinsdag een informatieavond over het herkennen van de voortekenen van een psychose. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 3.000 jongeren voor de eerste keer een psychose. De gevolgen van zo’n psychose strekken ver, zeker als deze niet snel onderkend en behandeld wordt. Mensen met een psychose verliezen tijdelijk het contact met de werkelijkheid. Ze zien of horen bijvoorbeeld dingen die er niet zijn (hallucinaties) of zijn in de ban van gedachtes die niets met de werkelijkheid te maken hebben (wanen). Zelf hebben ze dit niet altijd in de gaten. Een psychose gaat vaak gepaard met angst en concentratieproblemen. Vroege herkenning van symptomen kan de ontwikkeling van een psychose voorkomen, uitstellen, of de sociale en maatschappelijke gevolgen ervan verminderen. 

Tijdens de voorlichtingsavond spreekt Sanne Limburg, Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige bij Rivierduinen, over de signalen die wijzen op een mogelijke psychose. Ook is er een ervaringsdeskundige aanwezig, die vertelt over de invloed van psychoses op het dagelijks leven. Er is ruimte voor het stellen van vragen en uitwisselen van tips. De avond vindt plaats in het GGz Informatiepunt aan Hooigracht 12-14 en begint om 19.30 uur. De zaal is vanaf 19.00 uur open. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via info@ggz-informatiepunt.nl

Advertentie

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×