Diaconessenhuis in teken van darmkanker

Volgende maand besteedt het Diaconessenhuis aandacht aan darmkanker. Van dinsdag 18 tot en met maandag 24 september kunnen belangstellenden een foto-expositie van de Maag-, Lever-, Darmstichting bekijken. Deze expositie is te vinden op de scopie-afdeling (eerste etage) en is dagelijks toegankelijk tussen 8.00 en 17.00 uur. Op dinsdag de 18e en donderdag de 20e worden er informatiebijeenkomsten over darmkanker gehouden. Die bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur en zijn gratis toegankelijk.

Tijdens beide avonden, lichten artsen en verpleegkundigen het onderwerp Darmkanker toe. Ook zijn er patiƫnten aan het woord. Na afloop kunnen de bezoekers die dat willen, deelnemen aan een rondleiding over de scopie-afdeling, waar ook de foto-tentoonstelling te zien is. Aanmelden kan via www.diaconessenhuis.nl/denkvooruit.

Jaarlijks krijgen ongeveer 12.000 patiƫnten en hun naasten te maken met darmkanker. Bijna 5.000 mensen overlijden elk jaar aan de gevolgen van de ziekte. Als darmkanker in een vroegtijdig stadium wordt opgespoord, is de ziekte goed te behandelen. Uit publieksonderzoek van de Maag-, Lever-, DarmStichting blijkt dat ruim 18 procent van de ondervraagden moeite heeft met praten over darmklachten, zelfs met de eigen huisarts.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×