Kasper Averink, foto: PR.

Leidse Kasper Averink sluit zich aan bij ZZ Leiden

Met Kasper Averink heeft Zorg en Zekerheid Leiden in het zevende seizoen de eerste speler gecontracteerd, die het stempel `100 procent Leids’ kan krijgen. De 19-jarige point guard is een product van de eigen jeugdopleiding, woont in Leiden en basketbalt al sinds zijn vroegste jeugd bij BS Leiden, een aan ZZ Leiden gelieerde vereniging. Afgelopen seizoen volgde Averink Johan Roijakkers, de coach van het nationale jeugdteam waarin hij speelde, naar BC Prievidza in Slowakije. Hij kreeg daar al snel behoorlijk wat speeltijd, omdat de eerste (Amerikaanse) spelverdeler voor lange tijd geblesseerd raakte. afgelopen zomer was hij de startende point guard voor Oranje tijdens het Europese B-kampioenschap in Sofia. In het contract dat het Leidse talent getekend heeft, staat dat hij de komende twee seizoenen aan ZZ Leiden verbonden is. Het is de bedoeling dat hij de back-up zal zijn van de nog aan te trekken Amerikaanse point guard.

Chris de Waard in gespek met voorzitter Marcel Verburg van ZZ Leiden Basketbal.

Leiden Sport


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×