Spoeddebat over misser van zes miljoen

De ChristenUnie heeft een spoeddebat aangevraag over de fout in de gemeentefinanciën die gisteren door wethouder Robert Strijk bekend werd gemaakt. Door het verwisselen van een plus en een min werd een bedrag van 2,95 miljoen in de gemeentelijke boekhouding bij het vermogen opgeteld in plaats van er vanaf getrokken. Daardoor is een gat ontstaan van bijna zes miljoen euro. Het verzoek om een spoeddebat wordt mee ingediend door de PvdA en GroenLinks, maar inmiddels hebben in ieder geval ook de VVD en het CDA zich achter het verzoek geschaard. Het dedat wordt gehouden tijdens de raadsvergadering van 13 september.

Wethouder Robert Strijk baalt enorm van de fout die volgens hem niet zonder personele en organisatorische gevolgen kan blijven. Of er koppen rollen op de afdeling financiën wil hij niet zeggen. Zelf opstappen is hij niet van plan. CU-fractievoorzitter Mart Keuning wil snel duidelijkheid over de gemaakte fout van zes miljoen. Ook VVD-Fractievoorzitter Paul Laudy is er niet gerust op dat het zomaar goed komt met de gemeentefinanciën. “Dit is niet de eerste keer, er lijkt een patroon te ontstaan”.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×