Student opzettelijk aangereden; politie zoekt getuigen

Een 25-jarige student uit Zoetermeer begeleidde afgelopen dinsdag een groep nieuwe studenten en hield op de kruising van het Kort Rapenburg en de Boommarkt het verkeer tegen om de groep bij elkaar te houden tijdens het oversteken. Een bestuurder van een witte Ford Transit bestelbus kon geen geduld opbrengen om de studenten te laten passeren, begon te toeteren en raakte de student door langzaam tegen hem aan te rijden. Direct daarna werd er vol gas gegeven en de Zoetrmeerder schrok, sprong omhoog en kwam tegen de voorruit van het busje aan. Vervolgens werd hij enkele meters meegesleurd en viel op de grond. De bestelbus ging ervandoor in de richting van de Breestraat. De student kwam er met wat lichte verwondingen goed vanaf, maar raakte geblesseerd aan zijn heup.

De bestuurder en zijn bijrijder zijn negroïde mannen. De bijrijder, die vlak voor de aanrijding even was uitgestapt, droeg een zwart T-shirt, is tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1.70 meter lang en heeft een atletisch figuur. Zijn haar is kort gemillimeterd. Van de chauffeur is alleen bekend, dat hij een fors postuur heeft en zwarte kleding droeg. De politie komt graag in contact met mensen die de combinatie van de witte Ford Transit met twee negroïde inzittenden denken te herkennen, of andere informatie hebben. Men wordt verzocht te bellen met de politie in Leiden via 0900-8844.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×