Science Café Leiden gaat verder in Scheltema

Omdat het LAK Theater gesloten is, vindt het Science Café Leiden komend seizoen plaats in Scheltema aan de Marktsteeg. Op 11 september is het eerste Science Café gepland. Deze avond staat geheel in het teken van de ontdekking van het Higgs deeltje. Gastspreker is dr. Wouter Verkerke, onderzoeker bij Nikhef, het nationaal instituut voor subatomaire fysica in Amsterdam. Hij is sinds 2004 verbonden aan het ATLAS experiment, een van de twee experimenten op CERN die dit jaar leidden tot de ontdekking van het Higgs deeltje. De avond wordt muzikaal omlijst door singer-songwriter Frank Doesburg. De lezing van Verkerke start om 20.00 uur. Meer informatie staat op www.sciencecafeleiden.nl. Het Science Café organiseert samen met wetenschapsjournalist George van Hal op dinsdagavond 18 september de Scheltema Wetenschapsquiz, een pubquiz met een vrolijke academische inslag. Meer informatie daarover staat op //on.fb.me/UdcC2Y

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×