ZZ Leiden uitgebreid met jeugdspelers

Het eerste team van Zorg en Zekerheid Leiden Basketball wordt uitgebreid met twee jeugdspelers. Het gaat om Tomas Breel (20) en Bryan Westerhout (19). De twee zullen fungeren als zogenoemde `bankspelers’. De club wil op deze manier de doorstroming van eigen jeugd bevorderen. Beide talenten werden (voor)geselecteerd voor het nationale team onder 20. Tomas Breel haalde de ploeg en speelde deze zomer met Oranje op het Europees kampioenschap in Sofia. De bedoeling is dat het tweetal in de voetsporen treedt van Kasper Averink, de speler uit eigen opleiding, die vorige week een contract bij ZZ Leiden tekende. Zowel Breel, een forward van 1.97, als Westerhout (guard, 1.87) speelden afgelopen seizoen bij Zorg en Zekerheid onder 20 en als invaller in het tweede team. Komend seizoen spelen ze beiden in het verjongde tweede team, dat onder leiding staat van Burhan Alibegovic. Ze zullen zo veel als mogelijk is met het eerste team meetrainen en bij de wedstrijden op de bank zitten, waarbij uiteraard inzetbaarheid mogelijk is. Zorg en Zekerheid Leiden hoopt in de loop van volgende week het team uit te breiden met drie spelers, inclusief twee nieuwe Amerikanen.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×