Ook de bekende Leidse kunstenaar Merijn Tinga nam een kijkje en zei zeker een keer terug te willen komen. (Foto en reportage: Jacqueline Borg.)

Open Dag nieuwe Moskee in Leiden-Noord trekt veel bezoekers

De nieuwe Moskee Islamitische Vereniging in Leiden-Noord zette vandaag de deuren open voor iedereen die eens een kijkje wilde nemen. Jong en oud, man en vrouw waren welkom en er werden meerdere interessante rondleidingen gegeven. Ruim 300 mensen hadden omstreeks 16.00 uur vanmiddag al een bezoekje afgelegd. De Moskee is sober ingericht en heeft een mooie, stille sfeer. Er zijn twee grote gebedsruimtes, één voor de mannen en één voor de vrouwen, diverse ontmoetingsruimtes en een speel- opvangplek voor de kleintjes. Centraal punt is de enorme koepel, die beide gebedsruimtes van sfeervol diffuus licht voorziet. De omgeving is nu nog een grote zandhoop, maar belooft een mooie en markante plek in Leiden-Noord te worden. Meer info: www.mivleiden.nl

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×