Workshop Omgaan met ingrijpende veranderingen voor mantelzorgers

Mantelzorgers die willen leren omgaan met ingrijpende veranderingen, kunnen op zaterdag 22 september een workshop over dit onderwerp volgen. Deze workshop wordt verzorgd door Bureau Informele Zorg van ActiVite en duurt van 09.30 tot 14.45 uur. De locatie is het pand van ActiVite aan Simon Smitweg 8. Als iemand gehandicapt raakt of langdurig ziek wordt, heeft dit grote gevolgen. De patiënt raakt zijn zelfstandigheid kwijt, verliest zijn baan, kan dingen niet meer die eerder wel mogelijk waren, wordt afhankelijk van de zorg van iemand anders. Alles verandert, zowel voor de zieke als voor diens omgeving.

Een partner, zoon/dochter, vader of moeder neemt als vanzelfsprekend de zorg voor een zieke op zich, en ook dat grijpt in in zijn of haar leven. De workshop “Omgaan met ingrijpende veranderingen” is bedoeld voor mantelzorgers die te maken hebben met veel veranderingen in hun leven door de zorg voor iemand anders. Aan de orde komen vragen zoals: “Wat is er veranderd? Hoe ga ik met de veranderingen om? Wat mis ik? Hoe verder?” Ook is er de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Aanmelden kan tot 14 september via www.activite.nl.

Deelname is gratis voor mantelzorgers uit Leiden, Leiderdorp, Kaag en Braassem, Zoeterwoude en Oegstgeest.

Advertentie

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×