Tentoonstelling Het Gewichtige Lichaam sluit bijna de deuren

Wie de tentoonstelling Het Gewichtige Lichaam van Museum Boerhaave nog, of nog een keer, wil bezoeken, heeft nog tot en met aanstaande zondag de tijd. Deze indringende tentoonstelling over de fascinerende omgang van de mens met zijn uiterlijk heeft veel reacties opgeroepen in de discussie rond eetstoornissen en obesitas. Het Gewichtige Lichaam kreeg breed aandacht in de media en trok 30.000 bezoekers. Komende zondag staat om 14.00 uur een Salon Boerhaave geprogrammeerd, die in het teken staat van voedsel en religie. Cultuurhistoricus Peter Rietbergen spreekt deze middag over eetcultuur naar aanleiding van Europa’s eerste gedrukte kookboek, geschreven door Bartolomeo Platina, ten tijde van paus Sixtus IV, de eerste directeur van de Vaticaanse Bibliotheek. Meer informatie staat op www.museumboerhaave.nl

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×