Jan-Jaap de Haan mogelijk weg uit Leiden

De Leidse wethouder van Cultuur, Jan-Jaap de Haan, zal naar de Tweede Kamer vertrekken als hij genoeg voorkeursstemmen haalt, dat zei hij vanmiddag bij een debat voor senioren in het Volkshuis. De Haan, die bij de aankomende verkiezingen van 12 september als één van de lijstduwers op nummer 54 staat op de lijst van het CDA, heeft met zichzelf afgesproken geen persoonlijke campagne te voeren. Maar als hij genoeg voorkeursstemmen haalt zal hij zijn functie als wethouder neerleggen.

Het aantal benodigde voorkeursstemmen is zo’n 16.000. Volgens De Haan is dit ruim vier keer zoveel als het aantal stemmen die hij twee jaar geleden behaalde bij de gemeenteraadsverkiezingen. De Haan is met drie andere CDA-wethouders lijstduwer voor zijn partij. Hij figureert ook in een landelijke verkiezingsspot voor het CDA.

Advertentie

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×