Lezing Marten Toonder door Dick de Boer en Jacqueline Zirkzee

Dick de Boer en Jacqueline Zirkzee, verzorgen op zondag 16 september een lezing over hun boek ‘Toonder in Leiden’. Toonder woonde in Leiden van 1936 tot 1940. Hij werkte als illustrator in loondienst bij de Leidse uitgever en drukker de Rotogravure, waar hij honderden illustraties en stripafleveringen maakte. Het boek ‘Toonder in Leiden’ beschrijft deze periode en gaat ook in op een aantal van zijn tekeningen en strips. Een deel daarvan is in kleur in het boek afgedrukt. Ook komt Toonders woonadres en privéleven aan bod. Martens zoon Eiso Toonder, die in Leiden werd geboren, schreef de inleiding. Het boekje bevat verder een interview met het buurmeisje dat wel eens op de kinderen van Toonder paste. Jacqueline Zirkzee schreef de tekst en Toonder-verzamelaar Dick de Boer, voegde een overzicht van het werk van Toonder in Leiden toe. De lezing vindt plaats bij selexyz kooyker aan Breestraat 93 en begint om 14.00 uur. De toegang is vrij. Vooraf reserveren is gewenst. Dit kan via klantenservice.kooyker@selexyz.nl.  

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×