Nieuwe carnavalsvereniging in Leiden: De Bledders

Leiden krijgt er volgende maand een heuse carnavalsvereniging bij: De Bledders. Oprichters zijn Wouter Vermeulen (Barry Badpak) en Emsée Luykx van de Hut van Ome Henne. Op 6 oktober worden de Bledders opgericht. Doel is om ook in Leiden het carnaval goed op de kaart te zetten. Vooral qua feest. De twee oprichters hebben wel contact gezocht met de Leidse Carnavalsvereniging De Hutspotten, maar vonden daar geen aansluiting. Het is de bedoeling om in februari twee dagen carnaval te vieren in Leiden, wellicht zelfs met een kleine carnavalsoptocht.

Sharon van Oost in gesprek met de oprichters van de Alternatieve Carnavalvereniging De Bledders (ACV).

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×