Commissievoorzitter Kos treft geen blaam

Pieter Kos, voorzitter van de gemeenteraadscommissie Onderwijs & Samenleving, trekt geen partijen voor en leidt de vergaderingen gewoon conform de regels. Dat schrijft burgemeester Lenferink in een brief aan fractievoorzitter Daan Sloos van Leefbaar Leiden. Sloos had namens zijn duo-raadslid Anand Soekhoe bij de burgemeester geklaagd over de manier waarop Kos de vergaderingen voorzit. Zo zou hij Leefbaar Leiden niet serieus nemen en die partij niet voldoende aan het woord laten. Ook zouden vergaderingen stelselmatig uitlopen en zouden wethouders zich ten onrechte in de discussies die raadsleden voeren mengen.

Lenferink zocht het binnen 24 uur uit en concludeert dat geen enkele andere partij zich in de kritiek herkent. Dat vergaderingen uitlopen is volgens de burgemeester inherent aan politieke besluitvorming. Dat wethouders meepraten klopt, maar dat is door de raad zelf eerder besloten. ‘De nieuwe debatmethode’ wordt dat genoemd.

Soekhoe liet gisteren weten dat hij niet van plan is de vergadering van de raadscommissie te bezoeken, zolang die worden voorgezeten door Kos. In praktijk maakt dat niks uit. Soekhoe is al een jaar niet op het stadhuis gesignaleerd.

Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×