Universiteit Leiden grootse Nederlandse stijger op QS-ranking

De Universiteit Leiden is dit jaar sterk gestegen in de prestigieuze ranking van onderzoeksbureau QS. Op de ranglijst van de beste universiteiten van de wereld staat de Leidse universiteit dit jaar op plaats 75. Vorig jaar eindigde het instituut op plek 88. Daarmee is de universiteit de sterkste stijger van Nederland.

Alleen de Universiteit van Amsterdam staat met de 62e plaats hoger genoteerd dan de Universiteit Leiden. In de tophonderd staan ook de Universiteit Utrecht (85) en de Erasmus Universiteit Rotterdam (99). De universiteiten van Delft (103), Maastricht (107) en Groningen (109) haalden de tophonderd niet.

De ranglijst van QS wordt jaarlijks samengesteld op basis van de meningen van academici en studenten. Daarnaast wordt de kwaliteit van het onderwijs en wetenschappelijke publicaties meegewogen. In totaal staan er voor 2012 tweehonderd universiteiten genoteerd in de QS-lijst.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×