Uitreiking Ig Nobelprijzen te volgen in Stadsgehoorzaal

Aanstaande donderdagavond zijn academici, onderzoekers en andere nieuwsgierigen welkom in de Stadsgehoorzaal. Daar kunnen ze de uitreiking van de Ig Nobelprijzen live volgen, tijdens de eerste Nederlandse Ig Nobel Night. Het wordt een nacht vol hoogstaand wetenschappelijk en cultureel vertier. Tijdens het voorprogramma, gepresenteerd door Menno Bentveld, maakt het publiek kennis met zes Nederlandse Ig Nobel winnaars en hun winnende onderzoek. Verder vindt de verkiezing van de wetenschapper met het langste haar plaats en leggen prominente wetenschappers Hans Clevers, Carlo Beenakker en Bas Haring in 24 seconden hun vakgebied uit tijdens de befaamde `24/7 lectures’. Ook zijn hilarische Ig Nobel proefopstellingen en de mini-opera Atom en Eve te zien. Daarna kijken de aanwezigen live naar de ceremonie waarin de tien winnaars van de Ig Nobelprijs 2012 bekend gemaakt worden.

De avond duurt van 22.00-03.30 uur. Kaarten kosten € 17,50 en zijn te verkrijgen via www.ignobelnight.nl. Bezoekers die het te laat vinden om naar huis te gaan, kunnen blijven slapen in een hotel in de buurt. Zij kunnen gebruikmaken van een speciaal Ig Nobel Night-arrangement. De Ig Nobelprijs legt het vergrootglas op de (vaak onbedoelde) humor in wetenschappelijk onderzoek om daarmee meer mensen in wetenschap te interesseren. De Ig Nobelprijzen worden sinds 1991 jaarlijks uitgereikt, in een vrolijke en chaotische ceremonie op Harvard University, waarbij (echte) Nobelprijswinnaars de Ig Nobel prijswinnaars hun onderscheiding overhandigen. Eerdere prijswinnende onderzoeken bewezen onder meer dat mensen betere beslissingen nemen met een volle blaas en dat ovulerende lapdancers meer fooi krijgen. 

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×