ChristenUnie: "Nieuwe bestuurscultuur mislukt"

De nieuwe bestuursstijl die na de gemeenteraadsverkiezingen in 2010 werd afgesproken is mislukt. Dat zei Mart Keuning, fractievoorzitter van de ChristenUnie in Leiden, zojuist in het Sleutelstad radioprogramma Nieuws071. Die nieuwe bestuurscultuur wordt algemeen toegeschreven aan scheidend D66-fractievoorzitter Paul van Meenen, maar volgens Keuning vervalt ook die partij in de oude cultuur van machtspolitiek nu ze met tien zetels de grootste in de Leidse raad is.

Fractievoorzitter Mart Keuning van de ChristenUnie toont zich zeer teleurgesteld over de manier waarop de collegepartijen in de achterkamertjes geheime afspraken maken. “De nieuwe bestuurscultuur is mislukt”.

Als voorbeeld van het mislukken van de nieuwe verhoudingen noemt Keuning de crisis rond wethouder Strijk (D66, financiën). “Ik vind het jammer dat het debat daarover donderdagnacht werd geschorst. Wat je nu ziet is dat de collegepartijen zich terugtrekken in de achterkamertjes en buiten het zicht van de rest van de raad de plooien gladstrijken”. Keuning gaat er vanuit dat dat inmiddels is gelukt, maar wordt net als de rest van de oppositie niet bij die gesprekken betrokken en ook niet op de hoogte gehouden.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×