(Foto: Dylan Kosterman).

Studentensociëteit Minerva tijdelijk dicht wegens ‘brandbaar feestje’

In de nacht van 15 september jl. liep een feestje bij Studentensociëteit Minerva uit de hand en ontstond brand. In het kader van de bestuurswisseling werd er niet alleen buiten maar ook binnen vuurwerk afgestoken en vlogen vervolgens gordijnen en meubels in brand met grote paniek tot gevolg. Er waren ruim 500 mensen aanwezig in het pand en er werden naderhand ook extreem veel brandbare spullen in het pand gevonden, zoals spiritusflessen en grillvloeistof. De brandmeldcentrale heeft ook niet goed gewerkt. Burgemeester Lenferink heeft naar aanleiding van dit incident besloten om het pand voor een periode van twee weken te sluiten. Het bestuur moet deze tijd gebruiken om een veiligheidsplan op te stellen en om de brandveiligheid in orde te maken.

Leiden


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×