Twee-vijfde Leidenaren tussen 19 en 64 eenzaam

Veertig procent van inwoners in de regio Leiden en Gouda voelt zich eenzaam. Dat blijkt uit grootschalig gezondheidsonderzoek dat de GGD Hollands Midden elke twee jaar doet. Deze maand start de dienst een nieuw onderzoek naar de gezondheid van 23.000 inwoners tussen de 19 en 64 jaar. Het percentage respondenten dat in voorgaande edities heeft aangegeven eenzaam te zijn, is volgens onderzoekster en epidemologe Christine Hanning al jaren stabiel. Hoewel veel (ook niet-ouderen) zeggen zich eenzaam te voelen, zegt bijna negentig procent van de ondervraagden zich gezond te voelen.

Sebastiaan van der Lubben in gesprek met Christine Hanning van de GGD Hollands Midden.

De vragenlijst die in ruim tweeduizend Leidse brievenbussen is gestopt, dient als input voor gemeentelijk beleid. De GGD is wettelijk verplicht de gezondheid van inwoners in kaart te brengen. Doel is om input te leveren voor beleid om de gezondheid van inwoners te bevorderen. Deelname aan het onderzoek is vrijwillig en de GGD kan de gegevens die respondenten invullen niet herleiden tot de huishoudens die meedoen. “We zijn zeer zorgvuldig met de privacy”, aldus Christine Hanning van de GGD.

Leiden Regio


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×