Paul Rosenmöller en Roos van Gelderen gaven gistermiddag de aftrap voor JOGG. Leidse scholieren deden daarbij mee aan een demonstratie 'touwtje springen' onder leiding van de DDF CREW die zelf ook nog een stringtouw act opvoerde. (Foto/video: Chris de Waard).

Chris de Waard in gepsrek met achtereenvolgens Paul Rosenmöller, wethouder Van Gelderen en voorzitter van de Raad van Bestuur Ton van Houten van Zorg en Zekerheid.

Leiden nu officieel JOGG gemeente

Leiden gaat de strijd aan tegen overgewicht en obesitas onder jongeren. Voor een centrale aanpak heeft Leiden zich daarvoor aangesloten bij JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht dat zich richt zich op jongeren tot 19 jaar. Gisteren benoemde directeur Paul Rosenmöller van JOGG Nederland Leiden officieel tot JOGG gemeente. SP-wethouder Roos van Gelderen (Jeugd, Zorg en Welzijn) nam bij de aftrap een speciaal JOGG plaatsnaambord in ontvangst.

De afgelopen maanden werkte de gemeente samen met de GGD en Zorg & Zekerheid aan een plan van aanpak voor de invoering van JOGG.

Het afgelopen jaar heeft met name VVD-raadslid Juliette Gilissen zich sterk gemaakt voor de aansluiting van Leiden bij JOGG. Als over een aantal jaren het singelpark wordt gerealiseerd, komt daar mogelijk ook een JOGG-pad, zodat mensen ook daar kunnen sporten.

Leiden Sport


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×